Galetes

Què són les galetes
Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s’utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d’un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l’ordinador de l’usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S’utilitzen per recordar les preferències de l’usuari, com l’idioma seleccionat, dades d’accés o personalització de la pàgina.
Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s’ha accedit, o si s’ha utilitzat un baner publicitari per arribar. 
 
Per què utilitzem galetes?
Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i essencials per a que vostè utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure’s lliurement, utilitzar àrees segures, opcions personalitzades, … A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l’anàlisi de l’ús de la web. Aquestes s’utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, mesurant l’ús i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la. 
El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.
 
Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?
Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament del portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen. 
Galetes de personalització: permeten a l’usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web. 
aletes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d’un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.
Galetes de personalització: permeten a l’usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.
Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l’oferta de productes i serveis.
Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l’observació dels hàbits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l’usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l’oferta de productes i serveis. Recullim el nombre de visitants al lloc, el temps que duren les visites, el navegador, el tipus de terminal, el lloc de procedència dels visitants i les pàgines visitades entre d’altres.
 
Segons el termini aquestes galetes les podem definir com: 
Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l’usuari està navegant per la pàgina web i s’eliminen quan s’acaba.
Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l’usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.
 
Galetes de tercers
Galetes d’anàlisi: permeten quantificar el nombre d’usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per això s’analitza la seva navegació a la nostra pàgina web per tal de millorar l’oferta de productes o serveis que li oferim.La informació obtinguda del tractament de les galetes és tractada pel responsable del web.

Coneix els tercers: Google analytics 

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte? 
Per complir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n’accepta l’ús.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l’autorització per l’ús de les galetes.

Si així i tot, decideix modificar la configuració del seu accés a la pàgina web, ha de saber que és possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador: